RTL 4 laat mensen de afwas doen bij BN'ers

RTL 4 komt met een programma waarin mensen bij BN'ers thuis gaan eten en dan moeten raden bij welke ster ze te gast zijn. Fout raden betekent afwassen!

Het programma krijgt de titel Wie Doet De Afwas? en wordt in de maanden mei en juni opgenomen, blijkt uit een kandidatenoproep op de website van RTL. Vermoedelijk gaat het om een show voor in de zomerstop van GTST.

Wie Doet De Afwas?

In Wie Doet De Afwas? gaan vier Nederlanders een week lang elke avond bij een andere bekende Nederlander eten, zonder te weten welke BN'er dat is. Steeds moeten ze tijdens het eten samen erachter zien te komen bij welke gastheer of -vrouw ze thuis zijn. Heeft het team het goed, dan levert dat een geldprijs op, maar bij een fout antwoord staat een berg afwas op ze te wachten. Het format was eerder al in Engeland te zien op zender ITV, onder de naam Who's Doing The Dishes?.

GTST Quiz

Jarenlang vulde RTL 4 de zomerstop van GTST met Ik Kom Bij Je Eten, waarin bekende Nederlanders bij elkaar gingen dineren. In 2013 kwam daar een einde aan, toen de zender koos voor herhalingen van Benidorm Bastards. Vorige zomer zond RTL 4 de GTST Quiz uit om 20.00 uur, maar dat was niet echt een succes. Waarschijnlijk staat Wie Doet De Afwas? vanaf juli in de gidsen rond de klok van acht.

Lees ook:
SBS 6 probeert het deze zomer weer met Geld Maakt Gelukkig.

Reageren