Met Eva, Beau, Humberto en Renze...

RTL 4 maakt volgend seizoen iedere dag een talkshow

10 juni 2022 20:08 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Juist in een tijd dat talkshows moeite hebben kijkers te trekken neemt RTL Nederland een opmerkelijk besluit: vanaf volgend seizoen sluit RTL 4 iedere dag af met een live praatprogramma.

In RTL Boulevard deed Luuk Ikink de tv-plannen voor de late avond van RTL 4 uit de doeken.

Weekendeditie

Momenteel is er al zes dagen per week een talkshow te zien bij RTL 4, maar vanaf november komt ook de zaterdag erbij. Daarnaast gaat RTL meer verschil aanbrengen tussen de doordeweekse edities en de twee weekenduitzendingen. Op zaterdag en zondag is er naast het nieuws van de dag meer ruimte voor entertainment, muziek en sport. De weekendshows krijgen ook een eigen studio en herkenbaar decor.

Beau & Eva en Renze & Humberto

Om de talkshows nog meer 'smoel' te geven heeft RTL daarnaast bepaald dat Eva Jinek en Beau van Erven Dorens uitsluitend van maandag tot vrijdag te zien zijn. Of dit betekent dat ze onafgebroken drie maanden vol maken en dan ruilen of korter gaan is nog niet zeker. De weekenddiensten zijn voor Humberto Tan en nieuwkomer Renze Klamer. De mannen nemen per keer beide dagen voor hun rekening. In een reactie liet Klamer weten zin te hebben in de nieuwe verdeling en dat hij de volledige vrijheid heeft. Wellicht gaat hij zelfs weer pianospelen.

De nieuwe zevendaagse talkshowrotatie moet vanaf november ingaan. 

Meer over