RTL 4: "Weet Ik Veel is geen doorgestoken kaart"

26 april 2015 12:30 | amusement | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie

Ophef rond Weet Ik Veel gisteravond: de thuiswinnaar van de Linda de Mol-quiz zou bij sponsor Kleertjes.com werken. RTL 4 ontkent de beschuldigingen.

De 23-jarige Weet Ik Veel-kijker Jesse van Paridon ontketende zaterdagavond een enorme rel op internet. Hij stuurde op Facebook een bericht naar RTL 4 met zijn ontdekking dat de thuiswinnaar van de quiz 'toevallig' ook zou werken bij sponsor Kleertjes.com.

Karin Velthorst

"Jamai kreeg volledig live de eer om de beste thuisspeler te verrassen met een kleine 5000 euro. Niet slecht," schrijft Jesse over de app waarmee kijkers mee kunnen strijden met de BN'ers en het publiek in de studio. "De telefoon gaat over en mevrouw neemt op. Ze stelt zich voor als Karin. Naast Jamai's gigantisch neppe smile komt haar volledige naam in beeld. Karin Velthorst."

Kleertjes.com

Jesse verveelde zich en ging eens onderzoeken wie die Karin Velthorst eigenlijk was. Op Facebook vond hij iets dat niet in de haak leek te zijn. "Karin Velthorst werkt volgens haar eigen Facebook namelijk als copywriter bij www.kleertjes.com," schrijft Jesse naar RTL 4. "Hetzelfde hippe kinderkledingwinkeltje dat jullie vet hippe programma sponsort."

Weet Ik Veel

"Toeval? Weet ik veel," aldus Jesse. Zijn Facebook-post wordt in no time meer dan 75.000 keer geliket en meer dan 6.000 keer gedeeld. Veel kijkers zijn boos dat Weet Ik Veel mogelijk doorgestoken kaart is. Reden genoeg voor een weerwoord van RTL 4. Zondagochtend schrijft de zender dat er echt geen sprake is van oplichting: "Alle regels rondom het meespelen met de app zijn juridisch vastgelegd."

RTL 4

"De procedure is in samenwerking met de notaris tot stand gekomen, is computergestuurd en gaat dus volledig op een eerlijke manier," laat RTL 4 weten. Verder blijkt Jesse toch niet de goede Karin te hebben gevonden: "De winnaar van gisteravond, Karin Velthorst van 44 jaar, is overigens niet de Karin uit 1984 die een jaar geleden bij de sponsor heeft gewerkt."

Lees ook:
Een interview met Jamai over Echt Waar?!

Meer over