RTL 5-programma Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan in scène gezet

22 september 2014 11:43 | amusement | Door Televizier

© RTL Nederland

Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan, het RTL 5-programma over maagden, blijkt deels in scène gezet, althans dat wordt beweerd door een anonieme deelnemer.

Maagd zijn is ook na het eerste seizoen van het RTL 5-programma Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan een taboe, en dus trok producent Ewout Genemans opnieuw een blik maagden open. De Volkskrant meldt nu dat het programma deels geënsceneerd is.  ‘’De hele date was fake”, zegt een anonieme jongen die een date had met een van de maagden.

Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan

In Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan werd de jongen volgens de krant gekoppeld aan een van zijn beste vriendinnen, terwijl in het programma werd gesuggereerd dat de twee elkaar net ontmoet hadden. ‘’Ik deed mee om haar op haar gemak te stellen’’, vertelt hij.

RTL 5

In Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan wordt volgens de jongen vrijwel alles geacteerd. ‘’Op elke locatie waar we kwamen was er een verhaal uitgedacht. Als de producer vond dat we het niet goed uitvoerden, viel hij tijdens het gesprek in: 'Vraag nu eens aan hem...' En dan deden we dat’’, aldus de anonieme man.

Geënsceneerd

Het dagblad meldt ook dat Linda Dummer, een van de andere dates, op een forum vertelt dat het programma in scène is gezet. ‘’Het is inderdaad niet echt, ik ben actrice en heb geen interesse in Marc. Jullie kijken naar een programma dat fake is, geacteerd. Marc en de overigen zijn wel maagd, maar hun dates zijn voornamelijk actrices.’’

Geheim

De anonieme date heeft een geheimhoudingsverklaring moeten tekenen en riskeert met zijn verhaal een boete. Volgens een woordvoerdster van RTL 5 moeten zij het document tekenen, ‘’omdat het kwetsbare mensen zijn die beschermd moeten worden tegen de pers.’’

Magertjes

Het verhaal lijkt te kloppen, al moeten we wel vaststellen dat het artikel misschien wat magertjes is. De krant heeft met slechts één kandidaat gesproken en één quote van het internet gehaald. Wel is het zo dat het dagblad meldt dat ze met twee kandidaten hebben gesproken, zij werden naar verluidt door Ewout Genemans op de vingers getikt. Eén van hen wilde niet meer aan het artikel meewerken, de ander wilde anoniem blijven.

Ewout Genemans

Ewout Genemans was er niet van gediend dat de krant stiekem contact zocht met de kandidaten. “Ik begrijp dat je achter mijn rug mensen benadert. Ik heb dat liever niet. Zij vinden dat niet fijn. Je brengt ze in een moeilijke situatie. Daarnaast heb ik niets te verbergen. Waarom kom je niet langs voor een interview?“, vertelt hij aan De Volkskrant. Van een interview is het nooit meer gekomen.

RTL en No Pictures Please laten in een reactie weten dat het niets van het artikel klopt.

Meer over