RTL 5 stopt cyberpesten in nieuw programma

RTL 5 wil in een nieuwe show een einde maken aan alle vervelende pesterijen die op internet en de sociale media plaatsvinden.

RTL 5 heeft het helemaal gehad met pestkoppen. Na het omstreden programma Project P, waarin kinderen worden geholpen die door het pesten met lood in hun schoenen naar school gaan, pakt de zender nu de kwelgeesten op internet aan.

Pesten op internet

Het gloednieuwe programma helpt mensen die worden lastiggevalen, gepest, gestalkt en/of bedreigd op internet en de sociale media. Het onderwerp sluit naadloos aan op de hedendaagse pesterijen. Tegenwoordig stuurt men in luttele seconden een dreigtweet via Twitter of Facebook. Dit moet volgens de zender maar eens afgelopen zijn.

Kandidaten

RTL 5 is nog altijd op zoek naar dappere deelnemers die de hulp goed kunnen gebruiken. ‘’Word jij gepest of lastiggevallen op internet en social media? Vertellen en verspreiden mensen online leugens of roddels over jou? Wil je dat dit internet pesten stopt en ben je 16 jaar of ouder? Meld je dan nu aan via het aanmeldingsformulier en misschien kunnen we jou helpen het pesten te stoppen.’’

Het zou voor de zender fijn zijn als de rechter er deze keer niet aan te pas komt.

Reageren