Belgisch concept

RTL brengt dagelijkse nieuwsquiz op de buis

19 april 2024 16:45 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Komende zomer komt RTL 4 met een heuse nieuwsquiz op televisie. Het dagelijkse programma luistert naar de naam De dag van vandaag, weet het AD.

De dag van vandaag - een Belgisch format dat bij onze zuiderburen al sinds 2022 op televisie is - moet er aan het eind van de zomer voor zorgen dat de RTL-talkshowhosts even gas terug kunnen nemen. "We gaan aan het einde van de zomer iets nieuws proberen. Daarmee geven we het team van de talkshows na de drukke sportzomer wat rust", zo zegt een woordvoerder van RTL 4 tegen de krant.

Eerst Humberto

De nieuwsquiz is vanaf 12 augustus te zien en dat is niet geheel toevallig precies de dag waarop het dagelijkse programma van Humberto Tan rond de Olympische Spelen eindigt. Hij presenteert deze show vanuit Parijs van 22 juli tot en met 11 augustus.

Invulling van het format nog onbekend

Het is nog niet bekend of de Nederlandse variant van De dag van vandaag een kopie gaat zijn van de Vlaamse. Ook over de presentator en het aantal afleveringen wil of kan RTL nog geen uitspraken doen. In België is het een quiz waarin drie bekende Vlamingen proberen zo veel mogelijk vragen te beantwoorden. Daarmee verdienen ze geld voor een kijker thuis.

Meer over