Vanaf 10 januari

RTL Exclusief transformeert in 'vrolijke nieuwsquiz'

7 januari 2021 17:32 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© RTL Nederland
RTL Exclusief gaat er anders uitzien dan vooraf bedacht. Op 30 december werd de eerste aflevering van het programma uitgezonden, waarna een storm van kritiek kwam.

Na die eerste aflevering gingen de makers terug naar de tekentafel om de boel bij te schaven, waardoor het programma niet verder ging op 3 januari van dit jaar. In het oorspronkelijke format was het een satirische talkshow onder leiding van Beau van Erven Dorens, waarin diverse persiflages te zien waren. Tegenover NU.nl spreekt RTL nu van een "vrolijke nieuwsquiz op de zondagavond".

Het is de bedoeling dat twee panels met gasten gebeurtenissen uit het nieuws voorgeschoteld krijgen, waarna ze moeten inschatten of het echt of fake is.

Nieuwe inzichten

De reacties op de eerste uitzending van 30 december hebben volgens RTL tot een nieuwe richting geleid. "Zoals we op Oudjaarsdag aangaven: De basis stond, maar dankzij de reacties van de kijkers zijn er nieuwe inzichten ontstaan die de makers graag willen gebruiken om het programma nog beter te maken."

De reacties op de sociale media waren zeer wisselend na de eerste aflevering. Columniste Angela de Jong vroeg zich in haar AD-column af of de grappen door een veertienjarige waren geschreven.

RTL Exclusief is vanaf zondag 10 januari te zien.

Meer over