RTL: geen acteurs in Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan

22 september 2014 12:32 | amusement | Door Televizier

© RTL Nederland

RTL en No Pictures Please, het productiebedrijf van Ewout Genemans, melden dat er geen hout klopt van het artikel dat De Volkskrant vandaag publiceerde.

De Volkskrant beweerde na gesprekken met anonieme deelnemers dat Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan deels is geënsceneerd. RTL en No Pictures Please laten in een reactie aan RTL Boulevard weten dat dit onzin is. "Er worden geen acteurs ingezet", aldus de zender en de productiemaatschappij.

RTL

RTL en No Pictures Please laten weten dat het artikel achterhaald is. "Een aantal quotes in het genoemde artikel zijn verzameld uit oude artikelen, die destijds al rechtgezet zijn. Andere reacties zijn maar voor een deel meegenomen in het artikel. RTL 5 en No Pictures Please staan dan ook niet achter de conclusies en benadrukken dat de programma's die Ewout Genemans voor RTL 5 maakt, allemaal op integere wijze worden gemaakt."

Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan

In Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan komen bijzondere kandidaten in beeld, zij moeten allemaal een geheimhoudingsverklaring tekenen. "De deelnemers worden goed begeleid tijdens de opnameperiode en zij worden goed geïnformeerd over de gevolgen van hun deelname", aldus een woordvoerder. 

Ewout Genemans kwam ook in opspraak door een item over een olifantenjager in het programma 5Extreem.

Meer over