RTL Live wordt grote grasmaaishow

31 augustus 2016 09:50 | amusement | Door Televizier

© Roland J. Reinders

Het wordt steeds meer duidelijk welk pad RTL live zal inslaan. Inmiddels zijn Albert Verlinde en Angela Groothuizen van stal gehaald om de talkshow te leiden. Maandag 3 oktober is het zover.

Gezellig bijkletsen

Aanstaande woensdag zitten Albert Verlinde, Angela Groothuizen samen met de redactie en productie van RTL live aan tafel. Dan bespreken ze waar ze met het programma heen willen. Angela laat NU.nl weten dat het ‘een programma wordt voor iedereen die het nieuws niet gevolgd heeft en bijgekletst wil worden’. “Tijdens de verkiezingen, slaap je dan de nacht van te voren?” is een goed voorbeeld van een vraag die Albert een politicus zou stellen. “En als je dan verliest, hoe kom je dan ’s avonds thuis?” Het aantal zetels en het verkiezingsprogramma van de politici vindt Albert niet interessant voor zijn show.

Grote grasmaaishow

Voor Albert Verlinde is gezelligheid het kernwoord van de show. De presentatoren willen in hun programma nieuws als eerste brengen. Of zoals de showbizzkoning zegt: het wordt ‘de grote grasmaaishow’. Door de programmering (17.00 uur) is RTL live verwante programma’s voor. “Je wil natuurlijk het liefst wel dat je gasten alle nieuwtjes bij jou vertellen,” zegt Albert. Hij wil RTL boulevard, dat hij onlangs verliet, een streepje voor zijn. 

Goede doelen

Angela en Albert nemen afwisselend de presentatie op zich. Ze krijgen zeven minuten om de centrale gast het hemd van zijn lijf te vragen. RTL live besteedt ook aandacht aan goede doelen en culturele organisaties die Goede Doelen Loterijen steunen.

RTL live, vanaf maandag 3 oktober 17.00 uur, RTL 4

Meer over