Anderhalf uur

RTL maakt primetime-programma's langer door bezuiniging

2 september 2020 09:07 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
RTL zendt binnenkort nog maar één programma uit op primetime. Reden voor de verlenging van succestitels als Het perfecte plaatje, Kopen zonder kijken, Married at first sight en The Masked Singer is het naar voren halen van de talkshows Beau en Jinek.

“Corona heeft ons heel wat hoofdbrekens opgeleverd, maar het heeft er ook toe geleid dat we een aantal ideeën versneld hebben kunnen uitvoeren. Eerder starten met BEAU en Jinek bijvoorbeeld”, zegt zenderbaas Peter van der Vorst.

Financieel

De maatregel waardoor de programma’s in plaats van een uur straks anderhalf uur duren komt ook voort uit financieel oogpunt, want door de coronacrisis hebben veel adverteerders besloten om te stoppen met reclame maken via RTL. “Het is economisch aantrekkelijk én het geeft ons meer ruimte voor het menselijke verhaal en verdieping", aldus Van der Vorst.

GTST 

De talkshows bij RTL starten straks dus om 22.00 uur, waar het oorspronkelijke tijdstip 22.30 uur was. In het nieuwe seizoen verdwijnt Goede Tijden, Slechte Tijden ook definitief van de vrijdag. De primetime-programmering begint dan een half uur eerder.

Meer over