Rutger wint Heel Holland Bakt

Na acht spannende weken van rijzen, bakken en decoreren is Rutger van den Broek als winnaar uit de bus gekomen van Heel Holland Bakt.

In de finale van Heel Holland Bakt gaf Martine Bijl de finalisten Rutger, Narcis en Evert drie bijzonder lastige opdrachten. 

Frisse friandises

In de signatuuropdracht moest iedere bakker minstens drie verschillende soorten friandises maken, mini-taartjes die met enkele happen zijn te eten. Ondanks de, volgens jurylid Robèrt van Beckhoven, goddelijke tiramisuvariant van Evert en de witte chocolademeringue van Narcis, wist Rutger de eerste opgave overtuigend te winnen.

Complexe florentines

Ook de technische opdracht wist Rutger op zijn naam te schrijven door als enige een enigszins verkoop- en eetbare variant van de complexe Florentines te presenteren. Narcis leverde een vuistdikke versie van dit flinterdunne Franse koekje aan, terwijl Evert het niet al te nauw nam met de vorm en het gewicht van zijn baksels. 

Briljante bruidstaarten

De laatste opdracht van de serie bleek het bakken van een heuse bruidstaart. Waar Evert zich er niet om leek te bekommeren of zijn creatie wel herkenbaar zou zijn als bruidstaart, kwam Narcis volledig in tijdsnood toen haar lemon curd niet snel genoeg opstijfde. Rutger bleek hier wederom de sterkste kandidaat, al vond jurylid Janny van der Heijden zijn gekozen combinatie van citroen en chocola verre van geslaagd. 

Uiteindelijk maakte Martine Bijl in het bijzijn van vrienden, familie en alle afgevallen kandidaten bekend dat Rutger zichzelf de beste thuisbakker van Nederland mag noemen. De 27-jarige verpleegkundige nam zijn prijs, een bokaal in de vorm van een mengkom, vol verbazing en trots in ontvangst. 

Meer over:

Reageren