Op Twitter

Sander Schimmelpenninck met de dood bedreigd na uitspraak over Alexia

1 augustus 2020 09:57 | amusement | Door Andrea Peelen

© Tom ten Seldam

Sander Schimmelpenninck (36) is met de dood bedreigd na zijn uitspraak over prinses Alexia. Dit meldt de tv-presentator op Twitter.

Schimmelpenninck noemde de 15-jarige Alexia in zijn podcast Zelfspodcast de 'lekkerste prinses' van de Oranjes. "Ja, daar kunnen we niet omheen draaien", zei hij erachteraan. "Ze schijnt wel arrogant te zijn. In Wassenaar wordt gezegd dat ze al buiten haar prinsessenmuiltjes loopt."  

Ophef 

De uitspraak van Schimmelpenninck zorgde voor de nodige ophef. Zo werd de presentator door verschillende media en twitteraars uitgemaakt voor 'pedofiel'. In RTL Boulevard erkende hij dat zijn woordkeuze beter had gekund. "Ik had misschien 'de knapste' of 'de meest opvallende' moeten zeggen", reageerde hij.

Echter bleef het hier niet bij. De presentator ging op Twitter door op het voorval en liet weten dat hij met de dood is bedreigd. "Voicemail vol doodsbedreigingen, mails naar mijn vriendin met als boodschap dat ik een pedofiel ben; de even smerige als voorspelbare lastercampagnes van Forumrechts en hun mediaportaaltjes winnen nooit", twittert hij.

De presentator zou hiermee doelen op het twitterbericht van Eva Vlaardingerbroek, die wordt gezien als het boegbeeld van Forum voor Democratie.

Meer over