SBS 6 denkt na over uitzendduur Utopia

SBS-baas René Oosterman bevestigt dat er momenteel wordt nagedacht over de ideale uitzendduur van kijkcijfertopper Utopia.

 “We zijn momenteel aan het discussiëren over de lengte van het programma. Zo kijken we naar de plek en de duur van het reclameblok, en ook naar hoeveel tijd we nodig hebben om het verhaal te vertellen” vertelt Oosterman in de Telegraaf.

Verschil tv en internet

De tv-uitzending van Utopia duurt normaliter 30 minuten. Daardoor loopt de live-stream op internet inmiddels ver voor. Er is steeds meer irritatie over het feit dat de inmiddels vertrokken deelnemers Lindy en Harold nog steeds op televisie te zien zijn.

Vertraging verkleinen

“We proberen de vertraging, nu een dag of zes, terug te brengen naar vijf dagen”, vertelt de SBS-baas. “Dat is best veel tijd, maar die hebben we nodig om tot een echte uitzending te komen”.

Samenvatting kost tijd

Tv-maken kost nu eenmaal tijd, aldus Oosterman. “Het tv-programma is een samenvatting, waar ook muziek en een voice-over bij komen. Bovendien bieden we via internet kijkers live de directe beelden; die snelheid zullen we op tv nooit kunnen evenaren.”

Utopia

Maar het tijdsprobleem lijkt Utopia nu toch de kop te kosten, woensdag halveerden de kijkcijfers bijna.

Reageren