SBS 6 zendt opeens Schoon Genoeg uit na vervroegde finale Tweelingtest

13 April 2015 19:39 | amusement | Door Televizier

© SBS

SBS 6 zou maandag de finale van De Nationale Tweelingtest uitzenden, maar die kwam vorige week al op tv. Viktor Brand mag nu eerder van start met Schoon Genoeg.

In de tv-gidsen staat het zwart op wit: maandagavond om 20.30 uur zendt SBS 6 de laatste aflevering van De Nationale Tweelingtest uit. Maar het programma met Kim-Lian van der Meij en Kees Tol kwam vorige week vervroegd tot een einde. Nu is het de beurt aan Viktor Brand: zijn nieuwe programma Schoon Genoeg begint een week eerder dan gepland.

Schoon Genoeg

In Schoon Genoeg brengt Viktor Brand obsessieve schoonmakers samen met mensen die juist nooit schoonmaken. Het doel is duidelijk: de sloddervos helpt de schoonmaakverslaafde hopelijk van zijn poetsdrang af en de sloddervos krijgt een schoon huis en een frisse start. Hopelijk weten de kijkers het nieuwe programma te vinden, want het is dus plotseling een week naar voren gehaald.

De Nationale Tweelingtest

De vervroegde finale van De Nationale Tweelingtest is opmerkelijk. De serie telde in plaats van zes nu slechts vijf afleveringen. Dat is pas op het laatste moment besloten: aan het einde van aflevering 4 werd nog gewoon 'de halve finale' aangekondigd, maar die is er dus nooit geweest. Aflevering 5 en 6 zijn ingekort tot één aflevering, waarschijnlijk vanwege de tegenvallende kijkcijfers.

Geschrapt

De SBS-zenders zijn de laatste tijd flink aan het schuiven met de programmering. Vorige maand werden bij NET 5 de series Scandal, Dokter Hart en Jane The Virgin plotseling van de buis gehaald. Veronica deed hetzelfde met de serie Scorpion. Vorige week stelde NET 5 de kijkers van How To Get Away With Murder teleur door de serie een uur later uit te zenden, om plaats te maken voor een herhaling van Dagboek Van Een Callgirl.

Lees ook:
Viktor Brand krijgt het druk bij SBS 6.

Meer over