SBS 6 zet K3 Zoekt K3 lijnrecht tegenover The Voice Of Holland

Een kijkcijferoorlog op de vrijdagavond dit najaar: SBS 6 zet de zoektocht naar het nieuwe K3 op de vrijdagavond, recht tegenover RTL 4-hit The Voice Of Holland.

Het siddert nu al in kijkcijferland: wat gaat er gebeuren op de vrijdagavond dit najaar? RTL 4 begint eind september met het zesde seizoen van The Voice Of Holland. Vanwege de overweldigende kijkcijfers van die talentenjacht ging SBS 6 de concurrentie de afgelopen jaren uit de weg, maar in 2015 komt daar verandering in: SBS 6 gaat de strijd keihard aan met K3 Zoekt K3, de show waarin wordt gezocht naar een nieuwe bezetting van K3.

Vrijdagavond

Dat blijkt uit een reactie van SBS 6 op de verhuizing van Andy & Melisa naar RTL 5. "SBS gaat voor familieamusement op vrijdagavond met de zoektocht naar het nieuwe K3. Andy en Melisa was een erg leuke soap, maar helaas is er geen plek meer voor", zegt zendermanager René Oosterman tegen De Telegraaf.

Aanval

Eerder werd bekend dat K3 Zoekt K3 dit najaar bij SBS 6 te zien is. Met 'dit najaar' en 'vrijdagavond' is de optelsom snel gemaakt: SBS 6 kiest voor de aanval en programmeert de zoektocht naar het nieuwe K3 recht tegenover The Voice Of Holland. En dat is serieuze concurrentie voor RTL 4, als we kijken naar het grote succes van de zoektocht K2 Zoekt K3 in 2009.

K3 Zoekt K3

In K3 Zoekt K3 zullen Karen DamenKristel Verbeke en Josje Huisman op zoek gaan naar drie nieuwe zangeressen voor K3. "Vanaf juni starten de opnames voor de grote zoektocht naar een nieuwe K3," zei Kristel op de persconferentie over de toekomst van de meidengroep. SBS 6 werkt voor het programma samen met het Vlaamse VTM.

The Voice Of Holland

Met deze zo goed als gegarandeerde kijkcijferhit voor SBS 6 kan The Voice Of Holland het nog wel eens lastig krijgen. De RTL 4-show kampt al seizoenen lang met teruglopende kijkcijfers: van gemiddeld 3 miljoen kijkers in 2011 tot 2,3 miljoen kijkers in 2014. RTL 4 gooit in ieder geval alles in de strijd voor de zesde reeks: er zijn nieuwe coaches aangetrokken in de vorm van Anouk en Miss Montreal en de show wordt 'rauwer'.

Lees ook:
"K3 zoekt moslima voor nieuwe samenstelling"

Reageren