Dag scheet...

SBS verbant De Scheetjes naar late zaterdagavond

De Scheetjes: Bouwen op Bonaire verhuist per direct naar zaterdagavond laat. De realitysoap rond de verbouwperikelen van Hans en Karin wist op maandagavond de kijker onvoldoende te boeien.

De Scheetjes hadden zelf de hoop de opvolgers te worden van het razendpopulaire Chateau Meiland en kregen van SBS zelfs dezelfde dag en 't zelfde uitzendtijdstip als Martien en co.

Tegenvallende kijkcijfers

Helaas bleken de avonturen van Hans en Karin weinig om het lijf te hebben. Het tempo lag tergend laag, de gebeurtenissen waren niet uitgesproken spannend en 't feit dat het stel elkaar chronisch aansprak met 'scheet' zorgde ook bij kijkers voor een fikse irritatiefactor. Waar Chateau Meiland met gemak richting 't miljoen ging, wisten De Scheetjes amper in de buurt te komen van de 500.000 kijkers. Zelfs voor SBS-begrippen te weinig.

Zaterdag

Alle reden om De Scheetjes een nieuw uitzendtijdstip te geven. De zender heeft er voor gekozen om de resterende afleveringen voortaan op zaterdagavond om 23.25 uur uit te zenden. Of dat tijdstip meer kijkers gaat opleveren is zeer de vraag. 

Waar is De Mol?

Als alternatief voor de maandagavond heeft SBS de komende twee weken herhalingen van Waar is De Mol? gepland staan. Johnny gaat komende week op reis met Lil Kleine en trekt een week later op met Ronald Koeman. Daarna is het tijd voor de nieuwe reportageserie van Gordon en Patty Brard die op zoek gaan naar de eeuwige jeugd.

 

Meer over: