Na tegenvallende kijkcijfers

SBS verbant Champions League naar SBS 9

25 september 2020 09:47 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot YouTube
Talpa meende gouden kijkcijfers te scoren door alle Champions League wedstrijden exclusief op SBS 6 uit te zenden, maar na tegenvallende resultaten gaan de duels naar SBS 9.

Tot voor kort was Veronica dé voetbalzender van Talpa, maar afgelopen zomer werd besloten dat de Champions League meer tot zijn recht zou komen bij SBS 6

Rampzalig

Door dit besluit werden de uitzendschema's van SBS 6 overhoop gehaald, meerdere avonden per week was het enkel voetbal wat de klok sloeg. Zelfs Hart van Nederland moest wijken als wedstrijden uitliepen, terwijl het nieuwsprogramma al sinds de start van de zender stipt om 22.30 uur begint. En na enkele weken blijkt dat de kijkcijfers vies tegenvallen.

Gent - Dynamo Kiev

De doodsteek bleek de match Gent - Dynamo Kiev. SBS had haar hele primetime programmering laten wijken voor het duel dat nog geen 250.000 kijkers scoorde. Alle reden om SBS 6 weer te vrijwaren van voetbal en alle Champions League duels voortaan te brengen op het Siberië van de Talpa-groep: SBS 9, bekend van z'n vele herhalingen.

René van der Gijp 

René van der Gijp moest smakelijk lachen om de situatie. Hij had van te voren wel kunnen voorspellen dat wedstrijden tussen obscure clubs geen kijkers zouden trekken. 

Meer over