Herman den Blijker en Annemarie van Gaal

SBS6 helpt door corona geteisterde restauranthouders in nieuw programma

28 Mei 2020 15:51 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
SBS6 gaat restauranthouders helpen die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen. Voor deze klus vliegen Herman den Blijker en Annemarie van Gaal in.

In het programma helpen de televisiekok en de budgetcoach/ondernemer de restaurants in hun nieuwe werkomgeving waarbij de RIVM-richtlijnen leidend zijn. “Het is hoog tijd om de horeca een hart onder de riem te steken, want ze hebben het hard nodig. De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang zijn ze al dicht en geen gast in de zaak”, stelt de zender.

Kandidaten 

Voor het programma zoekt SBS6 nog naar kandidaten. “Wij trekken alle registers open om jou te helpen overleven, dus pak deze kans”, zegt Den Blijker, die zelf eigenaar is van restaurant GOUD in Rotterdam. In de eerste weken van de coronacrisis ging Herman op pad met een roodtruck om te koken voor mensen met een beroep in een vitale sector. De reacties op Herman helpt een handje waren overwegend positief en dat is nou net de bedoeling voor dit nieuwe programma. Het nog titelloze programma verschijnt mogelijk komende zomer al op de buis.

Meer over