Remco & Imen

Schokkende onthulling in Love Island

10 oktober 2020 10:45 | amusement | Door Faye Heijnis

© Nick van Ormondt
Een schokkende onthulling in Love Island vrijdagavond. En die heeft alles met Remco en Imen te maken. Het koppel moest het eiland verlaten, omdat er iets bizars aan de hand is.

Remco is namelijk niet helemaal eerlijk geweest. Voordat je verder leest: dit stuk bevat dus spoilers over aflevering 40.

Remco belazert Love Island 

Alle Love island-kijkers zullen het er wel over eens zijn dat Remco de afgelopen weken wat afwezig, vaag gedrag vertoonde. Waar Imen duidelijk hopeloos verliefd is op Remco, hield hij op zijn beurt de boot nogal af - maar bleef hij steeds wel in een koppel met de Brabantse dame. Vrijdagavond werd zijn gedrag verklaard: Remco heeft namelijk een meisje in Nederland zitten. 

Mattheüs en Jaimy 

De onthulling kwam vlak nadat presentatoren Holly Mae Brood en Viktor Verhulst bekendmaakten dat Mattheüs en Jaimy de liefdeswedstrijd moesten verlaten. "Wie hier niet op zoek is naar liefde, heeft hier niets te zoeken", begon Holly. Vervolgens gaf ze Remco de kans om alles op te biechten. En dat deed hij. Met als gevolg dat Mattheüs en Jaimy nu alsnog in de finale staan.

Liefje vóór Love Island 

De geruchten die de afgelopen dagen rond gingen op social media, zijn waar: Remco heeft een liefje in Nederland. Hij vertelt hoe hij flink wat dates met haar heeft gehad en zelfs van haar houdt. "Na drie dates met haar, werd ik gevraagd om bij de eerste vijf bij Love island te komen", verklaart hij. "Het voelde heel goed met haar, ik wist niet zo goed wat ik moest doen. Maar het was nog te onzeker om zo'n groot avontuur aan de kant te zetten. (...) Ik ging het avontuur aan en toen ik hier aan kwam, dacht ik al: shit, er zit niemand leuker dan haar tussen. Hoe langer ik hier bleef, hoe meer ik haar begon te missen. En hoe meer ik besefte dat ik van haar hield."

Imen wist ervan 

Imen blijkt dit al "sinds vorige week vrijdag" te weten. Maar toch zette het koppel hun deelname voort. "Ik wilde kijken of er toch nog iets ging groeien vanuit zijn kant", legt ze uit. Maar Remco maakt duidelijk dat hij vooral uit een soort medelijden zijn Love island-avontuur voortzette. "Ik wilde het avontuur voor Imen niet laten stoppen. Ik wist dat als ik naar huis ging, dat Imen ook naar huis zou gaan." Hij zegt dagelijks gedacht te hebben om uit het programma te stoppen, maar: "Het was voor mij een soort act waar ik steeds in groeide en in meeging, en ik had het gevoel dat ik niet meer terug kon. (...) Dat ik al te ver was in mijn leugens." 

Je kunt Remco's volledige biecht hier terugkijken vanaf 36:42, of op Videoland. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Spoilert alert! ⚠️ De Islanders weten niet wat ze horen...😨 #loveisland

Een bericht gedeeld door Love Island (@loveislandrtl) op

Finale Love Island 2020 

Gelukkig is deze oplichting op tijd gefilterd uit de finale, die op zondag 11 oktober 2020 plaatsvindt. Dan wordt bekend wie van de koppels Love island wint en met 25.000 euro de Spaanse villa verlaat. Fans van het genre, niet getreurd: over een paar weken kunnen we smullen van Temptation Island: Love or Leave, dat vanaf 26 november te zien is op Videoland. 

Meer over