Demi hartje Marwan

GTST introduceert verhaallijn rond tienerzwangerschap

6 oktober 2020 09:50 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST laat personages Demi (Noa Zwan, 15) en Marwan (Hassan Slaby, 33) voor elkaar vallen en snijdt daarmee opnieuw een taboe aan: verboden liefdes en piepjonge tienermoeders.

In de serie is Demi Verduyn een jaar of 13 terwijl Marwan minstens midden twintig is. Toch hebben de twee elkaar online gevonden en is er vrijwel direct een goede klik. 

Dominique op Smoellaria

Momenteel is in GTST al te zien hoe de eerste opmaat naar de verboden liefde gemaakt wordt. Demi is als een blok gevallen voor de knappere oudere broer van buurtsupermanager Ilyas. Om met Marwan in contact te komen, maakt ze op de Meerdijkse Facebookvariant Smoellaria een profiel aan als 'Dominique', een meisje van 18. Al snel appen ze over en weer.

Eerste date

Uiteindelijk komt het van een date, waarbij Marwan direct doorheeft dat 'Dominique' echt nog geen 18 is. Ze weet hem echter te overtuigen dat ze dat over een paar maanden wordt. Dat is voor Marwan reden genoeg om toch te blijven en gezellig wat te babbelen op de bank. Ze blijken behoorlijk te matchen en na een keurige eerste ontmoeting die eindigt met een handkus is het officieel: ze vinden elkaar leuk.

Zwangerschap

In de GTST maandtrailer van oktober is al te zien dat deze kalverliefde heel snel heel erg uit de hand loopt. In een flits zijn Marwan, Demi en een positieve zwangerschapstest te zien. Dat kan trucage zijn, maar eerder bevestigde Cas Jansen zowel bij Jinek als Goede tijden zomer tijden dat de Verduyntjes dit seizoen een zwangerschap te wachten staat. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Haal de popcorn maar in huis. 🍿 #rtlboulevard #gtst #videoland

Een bericht gedeeld door RTLBoulevard (@rtlboulevard) op

Q en Lana

Tienerromances zijn zeker niet nieuw in GTST. In 2011 werd Rikki (Robin Martens) op haar zestiende zwanger van Sjoerd Bouwhuis (Guido Spek). In 2018 werd Sjors nog boos toen haar zeventienjarige dochter Lana aanpapte met Q (Max Willems), een student die nog twintig moest worden. Desondanks is het nog niet eerder voorgekomen dat een brugklasser moeder wordt.

Meer over