Spoilers!

Komende week in GTST: Demi's dubieuze date en de heimelijke hulpvraag

1 oktober 2020 20:30 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Ook benieuwd hoe de cliffhanger van GTST afloopt? We nemen de hoogtepunten van de komende week in Meerdijk alvast door. Pas op: dit stuk bevat spoilers.

De cliffhanger eindigde met Demi die na de zoveelste bedreiging haar pestkop Milou op school van de trap duwde.

Saskia’s bemoeizucht

Na het valincident kunnen Demi en Julian niet langer voorkomen dat Saskia achter de situatie komt. Ze reageert geschokt: niet alleen omdat haar dochter slachtoffer is van pesterijen, maar vooral omdat haar familie besloot erover te zwijgen. Saskia laat er geen gras over groeien en pakt de boel voortvarend aan. Ze vindt dat Demi haar excuses moet aanbieden aan Milou om te laten zien dat ze boven de situatie staat.

Saskia belegt een overleg tussen de twee tieners in CS en lijkt door te dringen tot de bitchy Milou die onthult dat ze haar ouders amper ziet. Voor Saskia vallen alle puzzelstukjes op z’n plek: Milou valt reuze mee, ze heeft gewoon een moeilijke jeugd en reageert zich daarom af op anderen. Demi weet wel beter, die krijgt als vanouds weer dreigende appjes van haar rivale.

Op het liefdesfront gaat het Demi beter af. Ze is nog altijd druk bezig om online als ‘Dominique’ het hart van de meerderjarige Marwan op hol te brengen. Marwan is in de wolken en vertelt Ilyas over de ‘chick’ die hij heeft leren kennen via Smoellaria. Hij vindt haar zo leuk en spontaan reageren dat ‘ie nog even wil wachten met afspreken omdat de spanning zo prettig voelt.

Henk maakt het goed

Henk voelt zich nog altijd schuldig dat hij per ongeluk Tiffy’s afstudeerscriptie heeft gewist. Nu al haar werk verloren moeite lijkt, dreigt Tiffy de moed op te geven. Dat wil Henk niet op zijn geweten hebben, dus lokt hij Tiffy en Lucas met een smoes het huis uit zodat Steef een poging kan doen het document terug te halen.

Het duurt echter langer dan verwacht om de scriptie te vinden, waardoor Tiffy en Lucas hoogst verbaasd zijn als ze bij thuiskomst Henk en zijn kleinzoon achter haar laptop aantreffen. Gelukkig weet Steef de originele scriptie uit het gebufferde geheugen te vissen, waardoor Henk durft toe te geven dat hij de schuldige was. Een dolgelukkige Tiffy reageert vergevingsgezind.

Later in de week heeft Henk opnieuw een probleem als hij gaat nordic walken met Laura in het park. Ze hebben allebei geen idee hoe dat werkt met die stokken en vragen hulp aan Rik die toevallig ook aan het joggen is.

Rik corrigeert Laura’s pose waarop Henk een pijnlijke opmerking maakt over sporttrainers die aan de vrouwtjes zitten. Met zijn valse #metoo beschuldigingen nog vers in het geheugen reageert Rik nijdig. Later weet Henk het in de Koning weer goed te maken met een borrel. Rik zegt zelfs toe het duo intensief te gaan begeleiden bij hun sportschema’s.

Afscheid zonder weggaan

Ilyas en Jojo hebben een probleem nu hij in z’n eentje naar Australië gaat en het afscheid met rasse schreden nadert. Het stel is te verliefd om elkaar los te kunnen laten, al doet Jojo wel een dappere poging door Ilyas weg te sturen zodat ze alvast kan wennen aan alleen zijn.

Dit tot verbijstering van Bing die adviseert dat ze juist nu van elkaar moeten genieten. De volgende dag neemt Ilyas dat advies ter harte, tot groot plezier van Jojo. De komende tijd gaan ze genadeloos veel van elkaar genieten en de kater komt later.

Judiths verdwenen kinderen

Judith heeft de uitslag van haar MRI-scan, maar het feit dat er niets is gevonden is voor haar geen goed nieuws. Ze heeft immers nog steeds pijn. Dat Anton haar adviseert over te stappen naar Amir omdat hij meer verstand heeft van psychosomatische klachten valt ook niet goed. Ze is toch niet gek? Zoals altijd weet Linda de boel weer te sussen.

Judith schrijft zich inderdaad in bij Amir. Maar als Linda haar intake doorneemt, valt op dat er geen woord over Judiths twee kinderen Bob en Femke staat. Linda wijst hen erop omdat ze denkt dat het een simpel foutje is, maar Judith wordt razend en stormt weg.

Amir en Anton adviseren Linda allebei om het te laten rusten: soms doen patienten nu eenmaal gekke dingen. Maar Linda is hardleers. Ze zoekt Judith thuis op en treft haar aan in een zwijnenstal. Ze laat zich niet wegjagen door Judiths boze buien en wil precies horen wat er nu aan de hand is.

Judith besluit het hele verhaal te vertellen: ze heeft inderdaad kinderen, maar die willen niets meer met hun moeder te maken hebben sinds ze zich liet verslonzen. Ze raakte haar baan kwijt, de rekeningen stapelden zich op en uiteindelijk zat ze alleen en uitzichtloos op de bank. Linda reageert begripvol: samen ruimen ze het huis van Judith helemaal op.

Tiffy’s stiekeme goede nieuws

Nu ze haar scriptie heeft ingeleverd, krijgt Tiffy al snel het goede nieuws: ze is geslaagd voor haar opleiding journalistiek. Maar nu Lucas zo somber is vanwege Ludo’s vermissing wil ze het niet vertellen. Ze houdt de hele dag krampachtig haar mond tot Lucas doorkrijgt dat er iets mis is. Ze kan niet anders dan bekennen en uiteraard is Lucas dolblij voor haar. Malle Tiffy!

Toch trapt Tiffy haar platonische partner opnieuw op het hart als ze voorstelt om met hem mee te gaan naar Valentijn. Ze wil hem interviewen over Ludo’s verdwijning en zijn kant van het verhaal verkopen aan de krant. Tiffy ziet het al helemaal zitten, maar Lucas is boos: daar misbruik je familie toch niet voor? Tiffy weet hem te kalmeren, maar het is duidelijk dat Lucas niet lekker in z’n vel zit.

Nina in de problemen

Daan moet nog altijd het juiste moment zien te vinden om Nina te vertellen dat de kustwacht niet langer zoekt naar Ludo. Hij heeft het slechte nieuws al gedeeld met Janine, maar hij heeft moeite om Nina’s hart te breken. Niet in de laatste plaats omdat Nina zo druk is CS en La Nina te behoeden voor faillissement. Nu Ludo er niet is om haar de financiële controle over de bedrijven terug te geven, zit ze met de handen in het haar.

Zeker als blijkt dat Thomas, Ludo’s advocaat en zaakwaarnemer, niets voor haar kan betekenen. Ludo heeft dan wel duidelijke draaiboeken achtergelaten, maar die waren opgesteld voordat Nina haar bedrijven naar Sanders Inc had overgeheveld. Hij mag dus niet namens Ludo een krabbel zetten en Nina de controle teruggeven. En dat terwijl haar leveranciers al klagen over het uitblijven van betalingen.

Daans collega Alex snapt zijn positie, maar adviseert niet te lang te wachten. Als Nina het van een ander hoort, kan hij het helemaal vergeten. Daan raapt daarom zijn moed bijeen en besluit het Nina vroeg in de ochtend te vertellen. Helaas te laat: Janine had haar dochter de vorige avond al ingelicht. Nina is woedend dat uitgerekend haar geliefde gezwegen heeft en geeft hem de volle laag.

Bing de behulpzame

Richard van Nooten probeert L’Absence in handen te krijgen door Ludo’s zaakwaarnemer Thomas aan te spreken. Hun ontmoeting wordt toevallig gezien door Bing en Amelie die haar huisgenoot waarschuwt zover mogelijk bij Van Nooten uit de buurt te blijven.

Bing kan het echter niet laten en gaat langs bij Janine waar Nina toevallig net ook is. Janine heeft door dat er nog heel wat speelt tussen de twee ex-echtgenoten, maar richt zich eerst op de situatie met Van Nooten. Ze gaat direct naar Thomas om hem in te lichten over de ware aard van Richard waardoor de kans het schilderij te kopen definitief van de baan is. Richard vreest dat hij andere maatregelen zal moeten treffen.

Later belt Bing nog eens met Nina om haar te verzekeren dat ze ‘m altijd om hulp mag vragen. Janine hoort het telefoontje geamuseerd aan en confronteert haar dochter met een eenvoudige waarheid: zij en Bing zijn nog lang niet klaar met elkaar. Nina kan alleen stilzwijgend instemmen. Ze besluit daarom om Bings aanbod te accepteren. Ze wil dat hij voor haar uitzoekt hoe ze toch weer bij haar bevroren rekeningen kan ondanks de situatie. Ze heeft dringend geld nodig. Bing wil uiteraard helpen, maar gek genoeg zwijgt ze als het graf tegen Daan over zijn hulp.

Daten met Demi

Aan het eind van de week wil Marwan toch echt afspreken met Dominique. Demi vindt een slimme manier om een afspraakje mogelijk te maken als ze hoort dat haar opa op Wolf moet passen. Ze staat ineens op de stoep met de smoes dat ze een rustig plekje zoekt om huiswerk te maken.

Daarom zou ze het prettig vinden om in haar eentje in het Paleis te studeren. Henk twijfelt, maar vertrekt voor een borrel naar De Koning. In rap tempo dirkt Demi zich op. Ze haalt alles uit de kast om zo volwassen mogelijk te lijken: stoere laarzen, stevige make-up, ze is helemaal klaar voor de ontmoeting met Marwan die al snel voor de deur staat met chocola en bloemen. Maar na een paar seconden heeft hij door dat er iets niet klopt: deze Dominique is geen 18!

En verder: Janine leert uitgerekend van haar oncoloog dat ze hulp van vrienden moet accepteren, Marwan krijgt onbedoeld liefdesadvies van zijn schoonmoeder en Nina is heus wel fun, vraag maar aan haar kussen.

Meer over