Schrijver Griet Op de Beeck tweede Zomergast 2016

28 juni 2016 09:51 | amusement | Door Televizier

© VPRO

Griet Op de Beeck zal deze zomer te gast zijn in het VPRO-programma Zomergasten. Dat is bekendgemaakt op de Facebookpagina van het programma. Op de Beeck zal te zien zijn in de uitzending van 21 augustus 2016.

Op de Beeck debuteerde in 2013 met de roman Vele hemels boven de zevende, waarvoor ze lovende recensies kreeg. Voor dit boek sleepte ze de Bronzen Uil Publieksprijs in de wacht en werd ze genomineerd voor de AKO-Literatuurprijs. Haar tweede boek, Kom hier dat ik u kus (2014), werd nog beter verkocht. Er werden al meer dan een half miljoen boeken van Op de Beeck verkocht, waardoor ze één van de best verkopende Nederlandstalige schrijvers van dit moment is.

Doen wat juist voelt

De Vlaamse schrijver was tien jaar actief als dramaturg in het Toneelhuis van Antwerpen en Compagnie de Koe. Ook maakte ze interviews met kunstenaars voor weekblad HUMO en De Morgen. Voor deze krant schreef ze ook wekelijks een column, maar die gaf ze onlangs op 'omdat een mens moet durven kiezen voor wat juist voelt'.

Vereerd

Op de Beeck kijkt uit naar haar bezoek aan het programma van Thomas Erdbrink. “Ik viel bijna van mijn stoel toen ik de vraag kreeg om deel uit te maken van VPRO Zomergasten, zo blij vereerd was ik. Ik heb me voorgenomen om echt die fragmenten te kiezen die, wars van elke imago-dwang, een licht werpen op stukjes van de wereld, de kunsten of de mensheid die voor mij van grote betekenis zijn. Als ik op die manier hier en daar iemand net dat beetje anders doe denken of kijken, of simpelweg weet te raken, dan is de avond voor mij alvast geslaagd.”

Eerder werd al bekendgemaakt dat Mark Rutte in de laatste aflevering van het seizoen te gast zal zijn.

Meer over