Songwriters in de spotlight

Snelle maakt debuut als presentator van I Want Your Song

28 maart 2022 10:18 | amusement | Door Esther Hut

© Talpa

SBS6 komt deze zomer met het nieuwe programma I Want Your Song. Deze keer niet een talentenjacht voor zangers en zangeressen, maar voor de mensen achter de liedjes: de songwriters. De presentatie van het nieuwe muziekprogramma is in handen van zanger Snelle.

In elke aflevering staat steeds één bekende artiest centraal. De artiesten zijn ook al bekend en zijn: Miss Montreal, Gerard Joling, Nick en Simon, OG3NE, Samantha Steenwijk, Rolf Sanchez, Mart Hoogkamer en Tino Martin. Ze willen allemaal maar één ding en dat is een nieuwe hit.

Lied pitchen

Voor elke artiest komen er vijf songwriters naar de studio. Eén voor één pitchen ze, onder begeleiding van de live band, hun lied aan de artiest en het publiek. Ze hebben alles uit de kast getrokken om de hit te schrijven voor de artiest van de avond.

Publiek helpt

Als de artiest echt niet weet welk lied hij moet kiezen kan hij altijd nog het publiek om hulp vragen. Het publiek bestaat namelijk uit honderd fans van de artiest zelf. Zij weten tenslotte van welk lied zij warm worden en van welke niet. Uiteindelijk is het aan de artiest zelf om de knoop door te hakken.

Meteen te downloaden

Het lied dat wordt gekozen wordt ook meteen gelanceerd en is dezelfde avond nog te downloaden en te streamen. Ook volgt er nog een videoclip en een officiële lancering. 

Wanneer I Want Your Song precies te zien is is nog niet bekend, maar het zal in de zomer zijn.  

Meer over