Sofie van den Enk speelt verslaggever in The Passion 2016

KRO-presentatrice Sofie van den Enk doet tijdens The Passion 2016 waar ze goed in is: verslaggeven. “Ik vind het fascinerend dat mensen meelopen in zo’n processie."

Als verslaggever volgt Sofie het grote lichtgevende kruis en wil ze van de deelnemers in de processie weten wat hen beweegt. “Ik vind het fascinerend dat mensen meelopen in zo’n processie en daar iets vinden van troost of warmte. Wát willen ze met elkaar delen, daar ben ik zo benieuwd naar.”

Cadeau

Sofie is blij met haar nieuwe rol: “Ik voel liefde als ik aan Jezus denk. Is het sterk of zwak om te geloven? Ik ben er oprecht niet over uit. Ik weet het niet. Daarom is het zo’n cadeau dat ik de verslaggeving van The Passion mag doen. Dan kan ik me er weer eens helemaal in storten en wie weet wat het me brengt. Ik vind het echt gaaf." 

Bijbels spektakel

The Passion 2016 strijkt dit jaar neer in Amersfoort op 24 maart. In het Bijbelse muziekspektakel vertellen bekende artiesten als Martijn Fischer, Ellen ten Damme, Lenette van Dongen en Xander de Buisonjé het paasverhaal aan de hand van Nederlandstalige popnummers.

Lees ook:

Xander de Buisonjé speelt Judas in The Passion 2016  

Martijn Fischer speelt Jezus in The Passion 2016 

Meer over:

Reageren