Op naar huis

Songfestival-deelnemers Mia Nicolai en Dion Cooper reageren op exit: 'Ik ben zo trots'

10 mei 2023 09:10 | amusement | Door Judith Regeling

© ANP / Sander Koning
Mia Nicolai en Dion Cooper zijn ondanks hun vroegtijdige exit bij het Eurovisie Songfestival alsnog ontzettend trots op zichzelf. Dat lieten ze na afloop van de eerste halve finale weten aan de Nederlandse pers.

Ze hebben alles gedaan wat ze konden.

Lees ook: Alles over het Eurovisie Songfestival 2023 

Mia Nicolai en Dion Cooper

Het is ook wat: je wordt als onervaren artiest zomaar voor de leeuwen gegooid en moet het dan maar zien te redden. Voor Mia Nicolai kwam alleen al daarmee een droom uit. "Ik ben gewoon hartstikke trots dat het mij is gelukt om van twintig keer naar het podium te hebben gestaan naar ineens voor zoveel mensen en dan het gewoon te doen zonder paniek of wat dan ook", reageert ze. "En daar ben ik zo trots. Ik ben ook zo trots op Dion en hoe we dit proces hebben gedaan."

Sterke halve finale

De twee hebben dan ook nergens spijt van. Ze hebben er wat dat betreft alles uitgehaald wat ze konden. "Ik denk ook dat we een hele moeilijke halve finale hadden. Het was een ijzersterke pot. Daarnaast hadden we dit jaar enkel televoting en geen jurystemmen. We hebben zelf gewoon alles gegeven", blikken ze terug.

En balen? Dat doen ze wel, maar gematigd. "Op schaal van 1 tot 10? Niet eens een 10. Maar ik baal wel echt, want we zaten zo in spanning met z'n tweeën. Je wil er zo graag bijzitten en dat is erg balen", laat Dion tot slot weten.

Benieuwd naar hun volledige reactie? Bekijk de video hieronder.

Ondanks de uitschakeling van Mia en Dion gaat het Eurovisie Songfestival verder. Kijk donderdag 11 en zaterdag 13 mei vanaf 21:00 uur bij AVROTROS naar NPO1.

Lees hier alles over

Meer over