Wekelijks of toch niet?

Sophie Hilbrand bezig met talkshow

16 juni 2019 09:31 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© BNNVARA
Het zou zomaar eens kunnen dat Sophie Hilbrand op de buis komt met een heuse talkshow. In een interview zegt ze achter de schermen bezig te zijn met een praatprogramma.

"Ik ben wel met iets bezig, maar kan er niet veel over zeggen. Het is iets in een studio, met gesprekken die door mij worden geleid. Is dat een talkshow? Ja, hè?", aldus de presentatrice in een vraaggesprek met Het Parool.

We hoeven er overigens niet vanuit te gaan dat het een dagelijkse show wordt, want om moverende redenen heeft ze daar niet zoveel zin in. "Zeker nu met de kinderen ambieer ik geen dagelijkse talkshow. Wekelijks? Misschien, als er een goed idee is."

Opstandelingen

Aankomende woensdag begint voor Hilbrand het nieuwbakken programma Opstandelingen. In haar programma staan burgers die strijden tegen bestuurlijk onrecht centraal. "De eerste aflevering speelt zich af in Bergen. Het is een programma over de kloof tussen burgers en politiek, over mensen die in conflict zijn geraakt met het bestuur. We onderzoeken hoe dat is verlopen, hoe het zo heeft kunnen escaleren. Wordt er naar de burgers geluisterd? En wordt de lokale macht goed gecontroleerd?", zo vertelt ze.

Het programma Opstandelingen is vanaf woensdagavond 19 juni om 20.30 uur te zien op NPO 2.

Meer over