Voelt zich genaaid

Spijkerman: Kijk niet naar mij in TV-Toppers

7 augustus 2020 15:32 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© ANP Kippa
Een opvallend niet-bindend kijkadvies van Jack Spijkerman. Hij is zaterdagavond te zien in het programma TV Toppers, maar de 71-jarige Spijkerman adviseert vooral niet te gaan kijken.

De voormalig presentator van succesformule Kopspijkers doet deze uitspraken in een interview met het AD. "TV Toppers bleek het zoveelste niks-aan-de-hand-programma, met een fragmentje hier, een fragmentje daar, afgewisseld met brave praatjes. Ik doe dit niet gauw, maar in dit geval adviseer ik de mensen er absoluut niet voor thuis te blijven", zo zegt de presentator.

'Genaaid'

Spijkerman is naar eigen zeggen niet lekker behandeld door de programmaleiding. "Ik voel me genaaid, ik ben onder heel andere voorwendselen overgehaald om aan dit programma mee te werken."

De voormalig presentator wilde het over bepaalde televisieprogramma's hebben. "Nu zeg ik bijna overal nee tegen, maar praten over televisiefragmenten vind ik wel leuk. Ik erger me rot aan de leegheid op televisie, aan liefdeloosheid, gebrek aan creativiteit. Aan Chateau Meiland, waar 1,4 miljoen kijken naar drie mensen die een uur lang aan een kasteelmuur krabben." 

'Chateau Meiland geen goede keuze'

De keuzes van Spijkerman werden volgens hem niet goed ontvangen door de redactie, zo merkte hij in een telefoongesprek voor de uitzending. "Dat Chateau Meiland niet zo’n goede keuze was, want dat fragment was zo leeg. Ik zei: daar wil ik het juist over hebben, dat is juist mijn punt. Het antwoord: ‘ja, maar je zet het wel in je top-5 van favoriete fragmenten’. Nee dus, dit is niet mijn top-5, dit zijn vijf fragmenten die ik heb uitgezocht om over televisie en televisie maken te praten."

De rest van het relaas is te lezen in het AD.

Meer over