Beste zangers

Stef Bos twijfelde over deelname Beste zangers

24 September 2020 15:30 | amusement | Door Televizier

© AVROTROS
Stef Bos gooit hoge ogen in het huidige seizoen van Beste zangers. Ondanks zijn grote twijfels vooraf, beschouwt hij zijn deelname aan het programma als een van zijn mooiste tv-ervaringen ooit.

Aanvankelijk bedankte Stef Bos (59) vriendelijk voor de uitnodiging om mee te doen aan het programma Beste zangers. “Ik had een paar afleveringen gezien. Best leuk, maar niks voor mij. Iets te gelikt. Bovendien ben ik in de eerste plaats liedjesschrijver en niet zozeer zanger", vertelt Bos aan Televizier.

Beslissing op gevoel

Het was geen vooropgezet plan, maar de programmamakers hadden voor dit dertiende seizoen voor het eerst uitsluitend singer-songwriters meegevraagd naar Ibiza, waar het programma wordt opgenomen. “Hoe zouden zij elkaars liedjes onderhanden nemen? Dat vond ik wel interessant. Toch was ik nog niet om.”

Pas na een gesprek met de eveneens uitgenodigde artiesten Diggy Dex en Milow kantelde zijn gevoel. “Mijn kop twijfelde nog steeds, maar de beste beslissingen in mijn leven heb ik genomen vanuit mijn buik. En mijn intuïtie zei: je moet dit doen. Het werd een fantastische belevenis, een van mijn mooiste tv-ervaringen ooit.”

Wat maakte de deelname aan Beste Zangers zo fantastisch?

“Er klopte gewoon iets wat je niet kunt afdwingen. De groep, waaronder ook Miss Montreal en Suzan & Freek, bestaat uit mensen die allemaal makkelijk hun ego aan de kant kunnen zetten. Dat voel en zie je in de afleveringen. Het is zo leuk om met andere songwriters te werken; je moet nederig kunnen zijn om de inspiratie binnen te laten komen. Je kunt het je niet veroorloven om te grossieren in ijdelheid. Er was onderling een voortdurende chemie die ons allemaal tot grote hoogten deed stijgen en ervoor zorgde dat de optredens een enorme intensiteit hadden.”

Beste zangers zie je elke donderdag om 20:35 uur op NPO 1

Meer over