Stekker uit Toppers bioscoopfilm

25 Augustus 2015 13:03 | amusement | Door Televizier

© Toppers 2012 - William Rutten Photography - TROS

De langverwachte bioscoopfilm over de Toppers is definitief van de baan. Gerard Joling maakte dit maandagavond bekend bij Eva Jinek.

De Toppers (Jeroen van der Boom, Gerard Joling en René Froger) lopen al enige jaren met plannen rond een film te maken a la The Hangover die zich in Las Vegas af zou spelen.

No Mas Las Vegas

Vorig jaar was zelfs al besloten dat de film er zou komen in het kader van het tienjarig jubileum van de gelegenheidsformatie. Maar daarna werd het heel erg lang stil. Toen Eva Jinek terloops aan Gerard Joling vroeg hoe het met het project staat, gaf Joling toe dat het bioscoopavontuur op aanraden van zowel zijn manager als die van Jeroen van der Boom een stille dood gestorven is: "Kijkend naar onze drukke agenda's is besloten de stekker er uit te trekken. We zijn al zo  succesvol met de concerten, moet je het dan wel doen? We zijn onszelf aan het opbranden als het er tussendoor moet." Gerard benadrukt dat de beslissing in goed overleg is genomen en dat er absoluut geen bonje is tussen de heren: "Dat soort types zijn we niet."

Matig script

In een persbericht liet manager Benno de Leeuw weten dat het probleem naast te weinig tijd ook een matig script was. "Noodzaak en een absolute eis van onze kant was een fantastisch script en goede acteurs. Met name door het zoeken naar een juiste vorm voor het script hebben we erg veel vertraging opgelopen. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan maar we hebben moeten besluiten om er op dit moment vanaf te zien, maar zeg nooit nooit in filmland."

Meer over