Straks ook Verminkt en Gênante Tanden bij RTL

RTL krijgt steeds meer commentaar op de hoeveelheid hulpporgramma's die de zender op tv brengt, maar voorlopig komen daar alleen maar meer bij.

In Verminkt helpt Evelyn Struik van Eigen Huis & Tuin mensen die verminkt zijn nadat ze een cosmetische behandeling ondergingen en in Gênante Tanden krijgen mensen met een lelijk gebit een make-over.

Schier oneindig

De lijst met hulpprogramma's op RTL is schier oneindig. Help Mijn Man is Klusser, Een Dubbeltje op Zijn Kant, Een Nieuw Begin, Mijn Leven in Puin, Verslaafd! Lelijke Eendjes, Ik Kan Niet Stoppen met Shoppen, Bizarre Eters, Bizarre Slapers, Extreem Jaloers, Geef Mij Nu Je Angst enz. Voor ieder probleem is een programma voor handen.

Erland Galjaard

RTL 4-baas Erljand Galjaard kreeg in het verleden van verschillende kanten nogal wat kritiek op die strategie, maar zoals hij vorig jaar aan het AD vertelde, trekt hij zich daar niets van aan. „De hele sfeer is constant: wij verdienen over de rug van die mensen. Zo is het niet. We maken programma's waarin we maatschappelijke thema's aankaarten. Waar mensen nu mee worstelen. Overgewicht, de financiële crisis, pestgedrag, de Voedselbank.”

 

Meer over:

Reageren