"Ik hoor het al jaren"

Talkshow Margriet van der Linden gaat M heten

De zomerse DWDD-vervanger met Margriet van der Linden heeft een naam: de dagelijkse talkshow gaat kort maar krachtig heten.

In gesprek met het AD doet Van der Linden uit de doeken hoe ze op de naam van haar nieuwe programma is gekomen.

Manamana

Margriet heeft de naam zelf geopperd omdat het een persoonlijke betekenis voor haar heeft: "Toen ik een paar maanden geleden met producent Irene van den Brekel wegfietste van een afspraak, zei ik: wat vind je van M? Zo noemen intimi mij en ook in het buitenland word ik zo genoemd. Ik hoor het al jaren'. En na een paar ‘Manamanama’s’, zoals de Muppets zingen, en dat we dan gasten M&M’s kunnen geven, en na nog wat lachen en dollen en een paar serieuze woorden was het duidelijk: het is M."

Andersoortig

Het is de bedoeling dat in M vrolijke en vooral andersoortige gesprekken gevoerd worden dan in andere praatprogramma's. Daar is wat Margriet betreft de zomer ideaal voor: "Ik wil me niet laten hinderen door een verouderd idee dat alles in de zomer eindeloos stilligt. Dat hele concept van komkommertijd, dat zit nog behoorlijk vast aan de fabrieksfluit. Het andersoortige zit vooral in de toon en de kleur die ik met me meebreng en de kleinere en grotere keuzes die wij met elkaar op alle vlakken hebben gemaakt en nog gaan maken."

Invulling

Over de inhoud van is Margriet nog relatief raadselachtig: "Het is een combinatie van hoog en laag, kleine dingen groot maken, grote dingen kleiner, daar houd ik van. Ik vroeg laatst ook of de redactie alle leden van het kabinet al kende? Best moeilijk, hè? Voor mijn gevoel zijn ze vooral met reces geweest en begonnen ze daarna allemaal weer eens met heel veel zin. Ik zou ze allemaal langs willen hebben.’’

Meer over:

Reageren

Populair