Te veel scheldpartijen: Utopia haalt stekker uit chat

De chatfunctie die bestond om lekker te kletsen over alle Utopiabewoners en het reilen en zeilen in de loods, is verwijderd. Op de chat werd te veel gescholden.

“Beste Utopianen, helaas voelen wij ons genoodzaakt de chatfunctie naast de livestreams te verwijderen”, staat op de website van Utopia te lezen. “De chat werd jammer genoeg door een groep mensen misbruikt als podium om enkel en alleen negativiteit te ventileren.”

Utopiafans

Er zijn de afgelopen tijd ontzettend veel Utopiafans geweest die meeleefden met de inwoners en hun mening gaven over wat Utopia voor henzelf betekende. “Maar wij moeten als programma het goede voorbeeld geven.”

Select gezelschap

Volgens de makers van de site gaat het om een select gezelschap dat het verpest voor een grote groep mensen die de chat alleen maar gebruikt om naast de livestream nog beter op de hoogte te blijven van het leven in Utopia. Mensen die de chat volgden zijn teleurgesteld dat die is weggehaald:

Reacties blijven geven

De redactie wil bezoekers niet de mogelijkheid ontnemen om hun mening te geven. “ Wij blijven benieuwd naar wat jij als kijker van het programma vindt en hopen dan ook dat je gebruik blijft maken van de zogenaamde ‘comments’  onder de berichten."

UPDATE: De chat is inmiddels weer door Utopia ingeschakeld.

Eerder twijfelde John de Mol al aan het succes van de livestream van de reality-serie.

Reageren