Opgezadeld met Britt

Televizier brengt ode aan Britt Dekker

Dinsdag was een turbulente dag voor Britt Dekker. Haar nieuwe programma scoorde geen geweldige kijkcijfers en de kritiek van AD-columniste Angela de Jong ging Britt duidelijk niet in de koude kleren zitten. Kirsten Keerssemeeckers wil Britt graag kalmeren met een lofzang die ze deze week in Televizier schreef.

Angela de Jong schreef in haar column dat ze niet meer gelooft dat Britt Dekker echt zo naïef is als ze zich voordoet. Volgens de columniste is Britt simpelweg een slimme zakenvrouw. Angela noteerde ook dat het programma Opgezadeld met Britt niet heel spannend was en daar was natuurlijk geen woord aan gelogen. Toch vielen de woorden van de AD-journalist volledig verkeerd. Britt verweet Angela zelfs haar kapot te willen maken. Dat is natuurlijk niet zo, en misschien denkt Britt er na een nachtje slapen al weer heel anders over. 

Ode aan Britt

Zo niet, dan moet ze misschien even de woorden lezen die Televizier-eindbaas Kirsten Keerssemeeckers over haar schreef in de gids van deze week. Dan kalmeert Brittje vast. Komt ie: 

'Britt Dekker is een geval apart in televisieland. Jaren geleden leerden we haar kennen als de Purmerendse flapuit in datingshow Take me out. Ze werd een publiekslieveling en ook ik bleef gefascineerd naar haar kijken in programma’s als Echte meisjes in de jungle – dat ze natuurlijk wist te winnen, omdat ze nooit te beroerd is om met haar laarzen in de modder te staan.

Een paar jaar later gebeurde er iets magisch: ze werd omarmd door Matthijs van Nieuwkerk en mocht regelmatig in De wereld draait door haar vrolijke maar vaak rake mening geven. Zelfs Youp van ’t Hek schreef laatst een ode: haar zinnen snijden altijd hout, op een haast Cruijffiaanse manier. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk.

Wat ze ook doet, van Zappsport tot de Rode Lopershow van het Gouden Televizier-Ring Gala, ze blijft altijd zichzelf en dat is een kunst op televisie. Nu is Britt te zien in haar eigen programma Opgezadeld met Britt, over haar weg naar het NK Dressuur. De eerste persfoto kwam hier binnen en toverde een glimlach op mijn gezicht: Britt in galajurk in de paardenstal. Met haar pumps in het hooi en de paardenmest. Zo kennen we Britt.'

Dus rug recht en hoofd omhoog Britt, dan komt alles weer goed! 

Meer over:

Reageren