Kijkcijfers maandag 4 november 2019

De TV van gisteren: SBS 6 levert behoorlijk in met Opgezadeld met Britt

5 november 2019 08:29 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© William Rutten
Net als Martien Meiland is Britt Dekker een publiekslieveling. Toch haalde Britts programma Opgezadeld met Britt het niet bij de kijkcijfers van Chateau Meiland.
Britt Dekker moest met de realityshow over haar leven het gat vullen dat Chateau Meiland liet vallen op SBS6. Maar waar de Meilandjes wekelijks meer dan een miljoen kijkers binnenharkten, moet Britt het doen met 336.000. Al die kijkers waren wel zeer enthousiast over wat ze zagen. 

 Zelf was Britt ook blij met alle reacties. 

Voor hetzelfde geld

De beste cijfers deze maandag waren voor Het geheime dagboek van Hendrik Groen met 1,7 miljoen, gevolgd door Radar met 1,6 miljoen en Droomhuis gezocht met 1,5 miljoen. Al die programma's werden uitgezonden op NPO 1. RTL 4 had een nieuw programma voor ons in petto met Natasja Froger. In Voor hetzelfde geld (een soort Droomhuis gezocht maar dan in Nederland) laat ze stadsmensen zien welke mooie huizen ze voor hun geld in een dorp kunnen kopen. 615.000 mensen wilden dat ook wel weten. In de eerste aflevering zocht een aardig jong stel een nieuw huis. De reacties op Twitter waren hartverwarmend. 

Bureau Burgwallen

De realityshow van Nienke Plas op RTL 5: Nienke en Resley weten het zeker bezorgde RTL 5 cijfers om nachtmerries van te krijgen. De presentatrice en haar verloofde trokken slechts 106.000 kijkers. Ewout Genemans zorgde voor beter nieuws voor de zender. Hij ging op pad ging met agenten van Bureau Burgwallen, het drukste bureau van Amsterdam. De politie trok een heel aardige 550.000 kijkers die ook nog eens waardering voor het werk van de agenten kregen. Zelfs misdaadjournalist Mick van Wely vond de serie de moeite waard. 

Meer over