The Common Linnets verdacht van plagiaat

19 juni 2014 17:11 | amusement | Door Televizier

Ilse DeLange en Waylon worden beschuldigd van plagiaat. De 65-jarige Ruud van Osch uit Den Haag beweert dat de songfestivalhit Calm After The Storm van hem is gejat.

De Hagenees zegt dat dertien noten uit het lied hetzelfde zijn als het lied dat hij componeerde, én waarvan hij de demo naar het label van Ilse, Universal Music, stuurde. 

"Toen ik het op tv hoorde dacht ik: ik kan er niks aan doen, zij hebben wat veranderd. Maar toen het refrein begon, kon ik mijn melodie zo meezingen", zegt de 65-jarige Ruud tegen Omroep West. 

Ruud is kwaad

Volgens Van Osch hebben The Common Linnets niet alleen de melodie nagebootst, maar ook zijn arrangement gekopieerd. "Het liedje staat in twintig landen op nummer 1 en het is gewoon van mij, daar word ik toch een beetje kwaad van." 

Geen reactie

De Hagenees heeft naar eigen zeggen het nummer naar Universal Music opgestuurd als potentiële inzending voor het Eurovisie Songfestival. "Ik kreeg er geen antwoord op. Toen heb ik een e-mail verzonden met de vraag of het misschien iets is voor René Froger, maar daar kwam ook geen antwoord op." 

Te duur

De Haagse Ruud zegt nogmaals contact te hebben gelegd met Universal, maar het label van Ilse DeLange heeft hem geadviseerd een advocaat in de arm te nemen. Helaas voor Ruud is dit te duur, waardoor hij de media heeft opgezocht. 

The Common Linnets waren gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer samen in de studio.

Meer over