Project Glimlach

The Masked Singer vanavond aftrap voor inzamelingsactie van RTL

5 november 2021 10:33 | amusement | Door Ingelise De Vries

© Screenshot RTL 4
Vanavond is alweer de vierde aflevering van The Masked Singer en dit keer is het tijd voor een bijzondere editie. RTL trapt tijdens de uitzending Project Glimlach af, waarbij de zender geld gaat inzamelen voor kinderziekenhuizen.

Dat het een speciale editie van The masked singer zou worden vanavond, was vorige week al te zien in de voorstukjes. Nadat Jette van der Meij zich vorige week onthulde als de Octopus, werd aangekondigd dat er gastjuryleden zijn uitgenodigd in de show.

Papegaaien

Daar blijkt een goede reden voor te zijn: Project Glimlach. Nicolette van Dam, ambassadeur van de stichting, is in de studio om dit grootschalige tv-project samen met presentator Ruben Nicolai af te trappen. Samen met haar man Bas Smit neemt Nicolette plaats in het panel om te raden naar de identiteit van twee gloednieuwe gastpersonages: de Papegaaien. Nicolette gokt samen met Carlo Boszhard en Loretta Schrijver en Buddy Vedder en Gerard Joling krijgen versterking van Smit. Van Dam lijkt in het voordeel, vorig seizoen schopte ze het zelf behoorlijk ver in het pak van de verleidelijke panter.

RTL voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje

RTL staat de komende weken in het teken van Project Glimlach, een inzamelingsactie in samenwerking met Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Het opgehaalde geld is bedoeld voor onderzoeken en projecten die angst, pijn en stress bij kinderen tijdens een ziekenhuisopname doen verminderen.

De grote ontknoping van Project Glimlach is op vrijdag 17 december, tijdens de finale van The masked singer. 

Meer over