The Passion volgend jaar ook in Amerika?

Er is buitenlandse interesse in muziekspektakel The Passion. Producent Jacco Doornbos vertelt dat de gesprekken met Amerika al gaande zijn.

Er is een grote kans dat The Passion volgend jaar vóór Pasen ook neerstrijkt in de Verenigde Staten en Duitsland, vertelt producent Jacco Doornbos aan BuzzE. "Vanuit het buitenland kijken ze met meer dan gemiddelde interesse naar wat wij hier elk jaar neerzetten," aldus de producent. "Met partijen in Amerika en Duitsland worden inmiddels gesprekken gevoerd."

Kijkcijferhit

In Nederland is The Passion al jaren een hit. De eerste editie trok in 2011 al meteen 979.000 kijkers en de jaren daarna groeide dat aantal gestaag: van 1,7 miljoen kijkers in 2012, via 2,3 miljoen in 2013 tot 3,2 miljoen in 2014. De editie van dit jaar in Enschede gaat misschien nog wel beter scoren. Logisch dus dat het buitenland toehapt.

The Passion

In 2013 zei Doornbos al tegen de Volkskrant dat buitenlandse zenders goed keken naar het succes van The Passion. Toen durfden de zenders het echter nog niet aan: "Het zal nog wel even duren voordat andere landen het echt aandurven. Ze vinden het heel spannend," zei de producent twee jaar geleden.

Lees ook:
Dave Roelvink speelt moordenaar Barabbas in The Passion.

Reageren