The Simpsons volledig in Lego

Op maandag 8 september worden de kijkers in Nederland getrakteerd op de unieke jubileumaflevering van The Simpsons. De makers hebben maar liefst twee jaar gewerkt aan een heuse Lego-uitzending.

De maker van The Simpsons pakken voor de 550ste aflevering flink uit. In de episode Brick Like Me, die vorig jaar in de Verenigde Staten te zien waswordt Homer wakker in een alternatieve realiteit, waar zijn familie en iedereen in Springfield van Lego zijn gemaakt. Hij moet een uitweg vinden, voordat hij de wereld van de Deense blokjes niet meer kan verlaten. 

The Simpsons

Matt Selman, uitvoerend producent van The Simpsons noemt het project een episch proces. ‘’We zijn letterlijk twee jaar bezig geweest met deze aflevering, het dubbele van de tijd die het kost om een van onze reguliere afleveringen te maken. Het is een episch proces geweest. Ten eerste moesten we Jim Brooks (uitvoerend producent) en onze showrunner Al Jean overtuigen dat een Lego-aflevering een geweldig idee was en niet alleen een excuus voor de medewerkers die opgroeiden in de jaren zeventig om Lego-grappen te kunnen maken. Het moest echt een emotioneel verhaal worden.’’ 

Lego

Lego is inmiddels meer dan alleen het veel te dure steentje dat alleen in de speelgoedwinkel verkrijgbaar is. Het bedrijf achter de blokjes bracht diverse videogames uit én kwam met een succesvolle Hollywoodfilm. De bioscoophit The Lego Movie bracht in het eerste weekend maar liefst 69 miljoen dollar op.

Bekijk hieronder de trailer van de speciale aflevering van The Simpsons. Ik Hou Van Holland komt ook met een bijzondere jubileumuitzending.

Reageren