Druppel

Thierry Baudet reageert bij Qmusic voor het eerst op Jinek-roast Martijn Koning

15 maart 2021 10:16 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Thierry Baudet heeft maandagochtend bij Qmusic voor het eerst gereageerd over zijn opstappen bij Jinek van afgelopen donderdag. De Forum voor Democratie-leider verliet de studio na een roast van cabaretier Martijn Koning.

“De hele opbouw van het programma was om mij zo naar mogelijk neer te zetten. Al die vreselijke verwijten over racisme, nazi’s en vrouwenhaat: dat gaat nergens over. Toen hij over mijn privéleven begon en mijn kinderen dacht ik: dat hoef ik niet te pikken”, zei Baudet in de ochtendshow van Mattie en Marieke.

Aanschuiven

RTL en Eva Jinek boden inmiddels hun excuses aan voor de ‘aanval’ van Martijn Koning aan het adres van Baudet. Toch wil de politicus voorlopig niet maar aanschuiven bij de RTL-talkshow. “Ik ben op de mens vergevingsgezind. En ik lig ‘s nachts niet wakker met wraakplannen. Maar het is wel haar programma. Ik heb geen zin om daar weer te gaan zitten.”

Opstappen 

Eerder zegde Baudet nog een interview bij Nieuwsuur af en ook kwam hij afgelopen weekend niet naar de studio van EenVandaag. Ook liep hij eerder weg bij Met het oog op morgen en bij De Vooravond. Woensdag 17 maart vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats.

Meer over