Tom Cruise gezicht Scientology van nieuw media-imperium

14 juli 2015 10:49 | amusement | Door Televizier

© Shutterstock

Scientology wil de tv- en filmwereld veroveren en heeft daarom voor 45 miljoen euro film- en tv studio's laten neerzetten in Hollywood. Tom Cruise moet de grote ster worden van het imperium.

Scientology willen een geduchte concurrent worden voor de grote filmstudio's en tv-zenders in de VS met hun Scientology Media Productions dat groter is dan de studio's van Universal en Paramount. De nieuwe studio gaat ook propagandafilms maken om meer volgers voor de Scientology-kerk binnen te halen.

Datingshow

Het meest amusante gerucht over de nieuwe tv-zender het plan voor een datingshow waarin een nieuwe vrouw voor erelid Tom Cruise gezocht wordt. Dat deed de kerk in het verleden ook al. Toen koppelde de kerk Tom aan een jonge actrice, maar die relatie liep op niets uit.

Battlefield Earth

In de jaren negentig en 2000 hadden de kerk en Tom Cruise ook al invloed op Hollywood omdat nogal veel hoge piefen en acteurs lid waren van Scientology. Door de kerk zagen de films War of the Worlds, Days of Thunder en het immens geflopte Battlefield Earth het daglicht. Die laatste is een verfilming van het boek van Scientology-oprichter Ron L. Hubbard met Scientology-lid John Travolta in de hoofdrol.

Lees ook:
Eerder dit jaar zond de VPRO de interessante Scientlogy-docu Going Clear uit


Meer over