Vanwege corona...

Top 2000 Café definitief niet toegankelijk voor publiek

10 december 2020 08:56 | amusement | Door Jef Willemsen

© ANP
NPO Radio 2 houdt definitief de deuren van het Top 2000 Café gesloten dit jaar. Vanwege de coronacrisis zou radio maken met publiek niet te verantwoorden zijn.

NPO Radio 2 zendermanager Peter de Vries bevestigt het besluit aan Nu.nl.

Publieksfavoriet

Het café is gebouwd in omroepmuseum Beeld en Geluid waar de dj's van de Top 2000 live de lijst aan elkaar praten en aftellen. Voor duizenden muziekliefhebbers een bezoekje aan de speciaal ingerichte kroeg inmiddels een populaire traditie. 

Zekere voor het onzekere

De Vries verklaart dat de NPO wel heeft gekeken naar alternatieven om toch radio te maken met publiek: "We wisten al een tijdje dat er dit jaar geen hossend publiek door het Top 2000 Café zou gaan springen. We hebben lang nagedacht over wat wel mogelijk zou zijn, maar fysiek publiek gaat hem dit jaar niet worden. We nemen het zekere voor het onzekere."

Virtueel café

Om liefhebbers toch een beetje te laten proeven van de ervaring zijn er wel plannen om gasten uit te nodigen in een virtuele versie van het café. Maar De Vries benadrukt dat de Top 2000 meer is dan de kroeg: "De Top 2000 zelf gaat natuurlijk gewoon door en daar gaan mensen met elkaar van genieten. Dat is ook altijd het belangrijkste uitgangspunt geweest."

De Top 2000 gaat van start op vrijdag 25 december om 0.00 uur op NPO Radio 2.

Meer over