Containerschip

Top Gear-presentator Richard Hammond voor BIG! in Rotterdam

25 april 2019 12:09 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© NGC
Top Gear-presentator Richard Hammond slaat zijn vleugels uit en gaat een reportageserie maken over techniek. Voor BIG! is de 49-jarige presentator onder andere naar Rotterdam afgereisd.

In de havenstad bezocht Hammond het grootste containerschip ter wereld, zo is te zien in een trailer. De uitzendingen van het techniekprogramma starten begin volgend jaar, kondigt Discovery aan. "Ik kan niet wachten om deze grote voorbeelden van techniek nader te onderzoeken. Ik ben gek op techniek en op de wetenschap erachter. En hoe groter hoe beter. Het programma zit boordevol feiten en vol met fun."

Treintunnel

Naast de haven in Rotterdam reist Hammond onder meer naar de langste ondergrondse treintunnel ter wereld, die in Zwitserland staat. De Gotthard-Basistunnel heeft een lengte van 57.104 meter.

Top Gear

Naast Top Gear, waar hij van 2002 tot 2015 voor werkte, maakte Hammond ook programma's als The Grand Tour en Brainiac: Science Abuse. In The Grand Tour crashte de Brit. Hij sloeg over de kop en de auto waarin hij zat ontplofte, maar de presentator kon zich daarna nog in veiligheid brengen.

Meer over