"Top Gear-trio stiekem in gesprek met grootste concurrent BBC"

8 mei 2015 10:13 | amusement | Door Televizier

© BBC - Ellis O'Brien

Top Gear-mannen Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May zijn gespot bij het huis van de baas van ITV, de grootste concurrent van de BBC.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May hadden deze week een geheime bespreking met ITV-baas Peter Fincham, schrijft de Britse krant The Daily Mirror. De mannen werden bij zijn huis gespot samen met Top Gear-producer Andy Wilman. Het zou dus best eens kunnen dat het Top Gear-team een nieuwe show gaat maken voor de grootste concurrent van de BBC...

Jeremy Clarkson

Clarksons contract bij de BBC werd niet verlengd omdat hij een producer zou hebben geslagen. Toen dat bekend werd, gaf ITV aan niet te gaan onderhandelen met Clarkson. Dat dat nu toch gebeurt, komt volgens The Daily Mirror doordat Hammond en May ook hebben besloten om de BBC te verlaten. ITV kan dus met het hele Top Gear-trio werken.

Elaine Bedell

Ook ITV's hoofd entertainment Elaine Bedell was bij de geheime ontmoeting aanwezig. Zij werkte tot 2009 bij de BBC en ging daar ook over Top Gear. Sowieso is Jeremy Clarkson een goede bekende van haar: ze was tussen 1998 en 2001 producer van zijn interviewshow Clarkson en in 2000 zijn de twee zoenend gespot in een auto.

Netflix

ClarksonHammond en May zijn tegelijkertijd ook in onderhandeling met streamingdiensten Netflix en Amazon. Als ITV erin slaagt om het trio binnen te halen, zou dat de zender een hit kunnen bezorgen: met Top Gear trokken de mannen wekelijks rond de 6 miljoen kijkers en wereldwijd was de autoshow een succes.

Top Gear

De BBC is ondertussen bezig een nieuw team samen te stellen voor Top Gear. Volgens geruchten zou de nieuwe bezetting al compleet zijnacteur Philip Glenister, oud-model Jodie Kidd en motorracer Guy Martin zouden het stokje overnemen. Allemaal maakten zij al eerder autoprogramma's bij andere zenders.

Lees ook:
"BBC heeft nieuw Top Gear-team compleet"

Meer over