Raad het bedrag

Tussen Kunst en Kitsch lanceert meespeel-app

22 augustus 2018 11:10 | amusement | Door Irma Tomas

© Michiel Elsevier Stokmans
Omdat Tussen kunst en kitsch 35 jaar seizoenen oud is, lanceert het programma een app waarmee het publiek mee kan spelen met de uitzending.

Eigenlijk faciliteert de app iets wat kijkers van Tussen kunst en kitsch al jaren doen; raden hoeveel de meegebrachte voorwerpen waard zijn.

1300 objecten

Je kunt  niet direct met de uitzending meespelen, maar de makers hebben 1300 objecten uit de afgelopen jaren in de app gestopt. Kijkers kunnen tegen elkaar spelen en raden hoeveel een bepaald object waard is. Hoe meer goede schattingen, hoe hoger de speler scoort op de expertladder. Hardcore fans van Tussen kunst en kitsch met een goed geheugen maken dus een goeie kans te winnen.

Exclusief

En de app biedt meer leuke zaken. Over alle voorwerpen zijn leuke feitjes en weetjes vermeld en de voorwerpen die Frits Sissing samen met de experts in de eerstvolgende uitzending aan de grote tafel behandelt, zijn exclusief een week eerder al in de app terug te vinden. In de uitzending is dan niet alleen de taxatie van de expert te horen, maar zien kijkers ook meteen op welke waarde Nederland het object getaxeerd heeft.

Het nieuwe seizoen van Tussen kunst en kitsch begint op 26 september. Dan wordt ook de app gelanceerd.

Meer over