TV Lab: Het grote Nederland 3 experiment gaat van start

Vanavond gaat het grote experiment van Nederland 3 weer van start. TV Lab begint vanavond met programma's als De Gielmobiel en Mijn 5000 Vrienden.

TV Lab, de jaarlijkse proefkeuken van de publieke omroep, gaat van start. Presentator Jelte Sondij en zijn programma Green Room zijn de vaste waardes in de stroom vernieuwende ­formats. Na elke pilot bespreekt Jelte met verschillende gasten welke programma de meeste potentie heeft.

De Gielmobiel

Het dagelijkse programma De Gielmobiel bijt het spits af. Iedere dag heeft een andere mystery guest de telefoon van Giel Beelen. Het is aan Frank Evenblij om die persoon op te sporen. Lukt het hem nog diezelfde avond een compleet en veelzeggend tv-portret af te leveren van de mysterieuze beller? In Giels ochtendshow op 3FM is de ­mobiel al jaren een geliefd item. Maar werkt het ook op televisie?

Vechtersbazen

Na het experiment van Giel helpt oud-bokser Arnold Vanderlyde in ­Vechtersbazen twee kemphanen hun conflict op te lossen door hun vuisten te gebruiken. Hij traint hen om het tegen elkaar op te nemen in de boksring. Uiteraard wordt er voor het gevecht veel geïntervenieerd, hopelijk is een knock out-ronde dan niet nodig.

Mijn 5000 vrienden

Tim Hofman sluit met Mijn 5000 Vrienden de avond af. In dit ­realityprogramma gaat de BNN-presentator onverwacht en willekeurig langs bij enkele van zijn ­duizenden Facebookvrienden. Zo organiseert hij een surpriseparty voor één van zijn 'vrienden'.

Overigens hoef je niet de hele avond op te blijven voor de programma's. Ze staan namelijk vanaf vandaag al allemaal online.

Reageren