Twitter: Boer Geert valt slecht bij kijkers Boer Zoekt Vrouw

26 januari 2015 20:25 | amusement | Door Televizier

Van alle deelnemers aan dit jubileumseizoen van Boer Zoekt Vrouw houdt de Groningse Geert de gemoederen het meest bezig... En niet direct in positieve zin. Een terugblik op de streken van de ondeugende groenteboer. 

Voordat het tiende seizoen van Boer Zoekt Vrouw van start ging werd er traditiegetrouw volop gespeculeerd wie het meeste opzien zou baren. Een vroege favoriet was de jonge, knappe boer Tom die meer dan 1800 brieven kreeg.

Boer Geert over Geert

In eerste instantie wist de 65-jarige teler en verkoper van groenten en fruit zich nog in te houden. Ondanks zijn leeftijd oogde hij vooral vrolijk en energiek en leek hij na de dood van zijn echtgenote wel weer toe aan een nieuwe vrouw in zijn leven.

Hij kwam tijdens de kennismakingdag zelfs aandoenlijk over toen hij na vijf vrouwen gesproken te hebben even een tukje moest doen. Eigenlijk was het meest kenmerkende aan Geert in de eerste aflevering het feit dat Geert erg vaak over Geert in de derde persoon spreekt. Maar dat lijkt Geert zelf allang niet meer door te hebben. Klik hier voor een volledig overzicht van de speeddates.

Don Juan van Groningen

Maar toen Geert eenmaal 'zijn' vijf vrouwen had gekozen, was er geen houden meer aan. Hij besloot ze zo snel mogelijk beter te willen leren kennen en daarbij waren woorden wat Geert betreft lang niet voldoende.

Hij kondigde aan ze te willen voelen, proeven en zelfs ruiken, methodes die je meestal uitsluitend gebruikt om de rijpheid van fruit te controleren. Klik hier voor een volledig verslag van de dagdates.

Geerts grijze worst

Geerts jongste wapenfeiten deden zich voor tijdens de logeerweek. Yvon zocht hem thuis op in Mussel voordat de vrouwen arriveerden en merkte op dat z'n woning mooi aan kant was. Stralend verklaarde hij dat hij dat dit door een vrouwelijke medewerker gedaan was.

Geert is volgens Geert best geemancipeerd, maar schoonmaken is toch echt vrouwenwerk. Of, zoals hij zelf zegt: "Als een vrouw het aanrecht poetst, dan glimt het, als een man het doet, blijft ie dof".

Ook koken is wat Geert betreft vrouwenwerk en hij maakte er direct een test van: wie van de dames zou zijn favoriete kostje groentensoep met verse worst het beste maken? De vrouwen vinden de lange, grijze worst echter alles behalve appetijtelijk en besluiten gezamenlijk 'm niet op te eten...

Ondertussen graait Geert als een overjarige puber naar alles met een BH en is voelen en ruiken niet meer voldoende. Er moet hoog nodig geproefd worden, dus steelt hij wat zoentjes van Mary als de andere twee gegadigden niet kijken. En dan moet de eerste overnachting nog plaatsvinden. Klik hier voor een volledig verslag van de logeerweek.

De hangende puntjes

Inmiddels is het flamboyante gedrag van 'Geile Geert' het gesprek van de dag, ook onder tv-recensenten. Geerts opmerking over hangende puntjes (borsten) schoot AD-criticus Angela Jong in het verkeerde keelgat. "Nu kan ik natuurlijk nooit meer normaal naar Geert kijken. Want steeds denk ik maar aan die puntjes. Die vroeger stonden en nu hangen. Mijn hemel, wat een type is die man... En dat gepluk aan die vrouwen. Dat vastpakken. Dat hengelen naar een kusje. Die man is duidelijk wat tekortgekomen de afgelopen jaren.”

Anderen verbazen zich juist over het feit dat de vrouwen zich dit allemaal maar laten welgevallen. "Hoe kunnen deze vrouwen zin krijgen in boer Geert. Ongelooflijk wat een afgang voor deze dames. Hebben ze dan helemaal geen eigendunk meer?" schrijft Willy op Televizier.nl na het zien van de logeeraflevering. Ook Franny vindt het maar niks: "Ik blijf Geert een engerd vinden! Handtastelijk, meteen al bij de kennismaking op de boerderij."

Boer Geerts spreekverbod

Ondanks de controverse rond zijn persoon, hult Geert zich in stilzwijgen. De boeren hebben een persstop tot het eind van deze Boer Zoekt Vrouw-reeks.

Daarom mocht Geert van de KRO ook geen verhaaltje voorlezen op een plaatselijke basisschool, de zender vreesde dat er pers op af zou komen en de praatgrage Groninger misschien iets zou verklappen over de afloop.

Wat we al wel weten is dat Geert een nieuwe liefde heeft en daar verzot op is. Dus wellicht had de boer dan toch gelijk toen hij tijdens de logeerweek over Geert zei dat de vrouwtjes naar hem hunkeren.

Iedere week publiceert Televizier.nl een verslag van de laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw.

Lees ook het verslag van vorige week: Het eerste deel van de logeerpartij, met nog meer streken van boer Geert, de blonde stoten van boer Tom en de naaktfoto die boerin Bertie op haar slaapkamer heeft hangen. 

Meer over