Twitter verdeeld over vluchtelingenspecial Paul de Leeuw

Paul de Leeuw wijdde de derde aflevering van Kun Je Het Al Zien? geheel aan de Syrische vluchtelingen. Op internet waren de meningen behoorlijk verdeeld.

De Leeuw besloot de vluchtelingen een gezicht te geven en nodigde daarom enkele tientallen mensen uit opvangcentra uit als publiek. Dankzij tolken konden ze alles prima volgen, maar verstaan is nog niet hetzelfde als begrijpen.

Willeke, hengels en tompoucen

Paul gaf namelijk op geheel eigen wijze een mini-inburgeringscursus. Zo leerden ze onder meer hoe je het beste een oer-Hollandse tompouce moest eten, kreeg iedereen voor de broodnodige geestelijke rust een sjoelbak én een hengel met vispas. Ook kwam Willeke Alberti langs om Samen Zijn te zingen. Speciaal voor de gelegenheid was deze klassieke hit voorzien van fonetisch geschreven Arabische ondertitels.

Afkeer en bewondering

Kun Je Het Al Zien werd door 390.000 mensen bekeken. Een relatief magere kijkcijferscore, maar op Twitter was de uitzending juist een tijdlang trending topic. Opvallend genoeg waren de meningen extreem verdeeld. Of je liep er mee weg, of je sprak er schande van. Een bloemlezing:

Vooruit, sommigen zagen ook de gulden middenweg...

En Willeke was in elk geval fan...

De aflevering is HIER terug te zien.

Reageren