Utopianieuws: Rienk en Nicoline uit elkaar

19 maart 2014 10:37 | amusement | Door Televizier

Het is over en uit tussen Rienk en Nicoline, bewoners van Utopia. Nicoline houdt niet van God en kan ook niet begrijpen dat Rienk dat wel doet. Tja, dan houdt het op voor de twee tortelduifjes.

Nadat de twee lang om elkaar heen hebben gedraaid, was het afgelopen donderdag eindelijk raak: Rienk en Nicoline zoenden voor het eerst. Vervolgens stond heel Utopia om het bed van de zwerver en de freelance filosoof om hen te feliciteren.

Brief

Van haar ouders kreeg Nicoline vervolgens een brief waarin ze duidelijk maakten dat ze zo hun twijfels hadden bij Rienk. Dat leek Nicoline niet te deren, maar nu is het toch helemaal klaar tussen de twee, die ook wel Rienkoline werden genoemd.

Geloven in God

De reden? Nicoline kan gewoon niet in God geloven. Maar, als Nicoline niet van God houdt, kan Rienk niet van haar houden. Tijdens een gesprek over het geloof zei Nicoline: "Ik kan niet in God geloven voor jou, omdat ik niet in Hem geloof. Rienk antwoordde: "Dat is toch onzin wat je zegt. Dan houd je ook niet echt van mij. Hoe heb je meegemaakt dat Hij niet bestaat? Heb je aangeklopt en gezien dat Hij niet thuis is?"

Huilen

Toen Nicoline zei niet te zwichten voor Rienks verhaal, besloot hij: "Dan houdt het hier op." Nicoline huilde vanochtend uit bij Isabella, Aike en Billy: “Rienk heeft misschien de hele tijd gedacht me te bekeren, mijn fundament is niet God. Zo raar." Arme Rienk heeft niemand die hem troost. Hij zat in z'n eentje huilend op de bank.

Rienk is vanaf het begin inwoner van Utopia, terwijl Nicoline er een maand geleden bij kwam.

Meer over