Valerio presenteert nieuwe BNN-quiz No Brainer

7 augustus 2013 15:31 | amusement | Door Televizier

Valerio Zeno gaat vanaf augustus de nieuwe quiz No Brainer presenteren. Hierin kan een groep vrienden, bestaande uit dommerds en slimmerds, veel geld verdienen.

In de quiz No Brainer wordt een groep vrienden met de neus op de feiten gedrukt: Valerio zet de vrienden namelijk op volgorde van slimst naar domst.

No Brainer en Brainbox

Voorafgaand aan het programma maken de kandidaten een kennistest. Op basis hiervan wordt bepaald wie de slimste is (de Brainbox) en wie de domste (de No Brainer). Per goed antwoord verdient de Brainbox tien euro voor de pot, de No Brainer maar liefst vijftig euro. Valerio maakt duidelijk: "Dankzij deze quiz heb je dus eindelijk wat aan die vriend die zo weinig weet."

Finale

Ook in de finale is deze rolverdeling erg belangrijk. Als het vriendenteam besluit de No Brainer de eindronde te laten spelen kunnen ze de hele pot winnen. Als voor de Brainbox wordt gekozen, kan het team met slechts twintig procent van de pot naar huis gaan.

Valerio Zeno

Valerio Zeno presenteerde eerder al programma's als Je Zal Het Maar Hebben voor BNN. Toch gaat zijn voorkeur uit naar studioprogramma's. "Mijn televisiehart gaat sneller kloppen als ik televisie in een studio maak. Daar staat een decor en er is publiek aanwezig. Als ik na de opnames na huis ga en in slaap val dan word ik drie keer wakker. Alsof ik heel nerveus ben voor mijn verjaardag omdat ik een nieuwe fiets krijg."

No Brainer is van maandag 19 augustus tot vrijdag 30 augustus te zien bij BNN op 3.

Meer over