Valse hoop

Vals zingende Niels en Jeroen scoren punten bij kijkers Even Tot Hier

23 april 2023 10:38 | amusement | Door Faye Heijnis

© Screenshot Even Tot Hier (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe krijgen lof voor de ludieke wijze waarop ze in Even Tot Hier aandacht besteden aan de inwoners van Groningen. Op de deunen van Burning Daylight, het songfestivalnummer van Mia en Dion, zingen de mannen over de valse beloftes van de overheid aan de inwoners van Groningen. En dat doen ze, nou ja... vals.

In Groningen vinden sinds 1991 aardbevingen plaats door de gaswinning daar. De overheid maakte afgelopen week bekend de bewoners met 20 miljoen euro te gaan compenseren. Fors minder dan gevraagd werd, dus de Groningers zijn diep teleurgesteld. "Valse beloftes en valse hoop", zegt Niels erover. "Nu de hand op de knip houden is de zoveelste dreun voor Groningen", vult Jeroen aan. En dan start hun nummer Vals.

Vals zingen in Even Tot Hier

De heren zingen op de melodie van Burning Daylight over de uitzichtloze situatie waar de Groningers in zitten. Ze steken duidelijk de draak met Mia en Dion, die kritiek krijgen op hun optredens tot nu toe.

Kijkers zijn onder de indruk van de vals zingende Niels en Jeroen, want 'dat is nog best moeilijk hoor, zó vals zingen'. 

Meer over